In de praktijk hebt u meer aan HBO SPD

Carrièreperspectief

Een HBO SPD'er is financieel expert op managementniveau. Bijvoorbeeld als hoofd financiële administratie, financieel manager, bedrijfsadministrateur. In deze functie bent u verantwoordelijk voor de financiële- en salarisadministratie van het bedrijf. Een bedrijf kan alleen succesvol zijn als duidelijk is welke producten en klanten een positieve bijdrage aan het resultaat leveren, waar geld vandaan komt en waar geld naartoe gaat. De basis voor deze kennis is de administratie van het bedrijf, met het hoofd administratie als spin in het web. Op basis van de resultaten uit de financiële administratie en meetbare prestatie-indicatoren dienen belangrijke financiële beslissingen te worden genomen. Hierbij speelt de SPD'er een belangrijke rol.


•    Yvonne Kind, adminstrateur bij Maatschap HVH in Rijswijk vertelt.

•    Angelique Teulings, adminstrateur Scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg vertelt.

Ook wordt een HBO SPD'er in de beroepspraktijk graag gezien als (assistent-) controller; een financieel-economisch expert die directie en management ondersteunt bij het besturen en beheersen van de organisatie. De controller ontwerpt en beheert onder andere informatie- en administratieve systemen, werkwijzen en procedures. Hij zorgt voor de planning- & controlcyclus, bewaakt de financiële positie van het bedrijf. Het werkgebied van de controller is niet beperkt tot financiële aspecten. Hij houdt zich ook bezig met meten en evalueren van prestaties een moderne controller is een generalist.


•    Max Keller, controller bij Coca-Cola Enterprise in Dongen vertelt.

Ook vinden HBO SPD'ers hun weg in de accountancy. Is de accountancy saai? Niet in het minst! Een goede (assistent) accountant is betrouwbaar en deskundig. U bent gesprekspartner, vertrouwenspersoon en adviseur voor MKB-ondernemingen. Een praktijkvoorbeeld: een bedrijf bezit om schijnbaar onverklaarbare redenen minder geld dan volgens de berekeningen zou moeten. Is er fraude in het spel? Is ergens in het bedrijf een rekenfout gemaakt? Worden bepaalde inkomsten dubbel geboekt? Aan de (assistent)accountant de taak het antwoord te vinden. Ook vragen als hoe in de organisatie financiële en administratieve zaken moeten worden geregeld, welke software nodig is om de administratie soepel te laten verlopen zijn vragen die op het bord van de (assistent)accountant liggen.


•    Ruud Vrolijk (RA), docent HBO SPD en teamleider bij BDO in Tilburg vertelt.

De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie biedt een betrouwbare basis om uw carrière een stevige impuls te geven. Voor mogelijke vervolgopleidingen kunt u ook terecht bij meerdere opleiders. De SPD-opleiders kunnen u hierover nader informeren.