Combineer studie en werk

Werk en studie

Alle opleidingen HBO SPD Bedrijfsadministratie zijn flexibel en praktijkgericht. Veel studenten kiezen voor de deeltijdvariant of voor het afstandsonderwijs. Dit maakt tegelijkertijd werken en leren mogelijk. In de meeste gevallen hebben SPD-studenten een baan in een werkomgeving waarvoor de studie opleidt.
De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie is een voor de hand liggende keuze voor bijvoorbeeld: hoofden administratie, financieel managers, (assistent-)controllers of (assistent-) accountants die bij de aanvang van hun studie nog niet weten of zij hun studie willen vervolgen met de opleiding Accountant-administratieconsulent dan wel een controlleropleiding zoals Administrateur Controller.

Bij de studie HBO SPD Bedrijfsadministratie is het uitgangspunt dat u relevante werkervaring hebt. Hebt u geen relevante werkervaring, zorg dan dat u tijdens de opleiding voldoende werkervaring kunt opdoen binnen het vakgebied. Om aan te tonen dat u over voldoende werkervaring beschikt dient u voor het onderdeel stage een werkgeversverklaring te overleggen waarin de werkgever verklaart dat u werkervaring hebt opgedaan binnen het vakgebied. Beschikt u niet over relevante werkervaring of een juiste werkomgeving, dan is een stage verplicht. Hierdoor duurt de opleiding ongeveer een half jaar langer.

Voor meer informatie over werken en leren kunt u terecht op de websites van de verschillende opleiders.